x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mama românului ucis la Lockerbie: "Al Megrahi nu trebuia eliberat!"

Mama românului ucis la Lockerbie: "Al Megrahi nu trebuia eliberat!"

21 Aug 2009   •   00:00

Mama unui american de origine română ucis în atentatul de la Lockerbie, din 1988, este de părere că autorul atacului nu trebuia pus în libertate. Potrivit paginii electronice a postului wkyc.com, citată de Hotnews, Gheorghina Vulcu ar fi vrut ca libianul Abdelbasset Ali Al Megrahi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatul de la Lockerbie şi eliberat joi pe considerente umanitare, să rămână în detenţie.

Gheorghina Vulcu a spus că vizitează des mormântul fiului său, Pete, care a murit în atentat. "Îi spun multe lucruri. Îi spun că îmi este dor de el", a declarat femeia, emigrantă din România.

În iarna lui 1988, Pete Vulcu avea 21 de ani. Se întorcea acasă pentru a sărbători la bordul aeronavei Boeing 747 a companiei Pan Air care a explodat deasupra Scoţiei. Toate cele 259 de persoane aflate în avion au murit, iar la sol s-au înregistrat alte 11 victime.

Gheorghina Vulcu a mers în Scoţia pentru a vedea locul unde s-a prăbuşit avionul, dar şi în Olanda, unde a asistat la procesul lui Megrahi. "Nici una dintre familiile victimelor nu e fericită că l-au lăsat să plece din închisoare. A ucis atât de mulţi oameni!", spune românca.

Al Megrahi a fost eliberat din detenţie pentru că suferă de cancer la prostată în fază terminală. După ce a executat opt ani din pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, libianul s-a întors acasă, unde a fost primit ca un erou, spre dezamăgirea nedisimulată a SUA şi a Marii Britanii. 

×
Subiecte în articol: externe