x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mandate de arestare pentru alţi 137 de militari şi civili suspectaţi de legături cu Gulen

Mandate de arestare pentru alţi 137 de militari şi civili suspectaţi de legături cu Gulen

04 Ian 2019   •   15:35
Mandate de arestare pentru alţi 137 de militari şi civili suspectaţi de legături cu Gulen

Autorităţile turce desfăşoară vineri, în cel puţin 26 de provincii, operaţiuni vizând arestarea a 137 de persoane suspectate de legături cu puciul eşuat din iulie 2016, transmite dpa, preluând o ştire a agenţiei Anadolu.
Biroul procurorului-şef al capitalei a emis mandate de arestare pentru 35 de suspecţi din Comandamentul Forţei Navale de la Ankara, a relatat Anadolu, precizând că zece dintre aceştia sunt în serviciu activ.
Mandatele au fost emise pentru prezumtive legături cu clericul Fethullah Gulen, exilat în SUA şi acuzat de guvern de orchestrarea tentativei de puci din 2016 a unei facţiuni din armată. Ankara consideră mişcarea lui Gulen drept organizaţie teroristă. Clericul respinge însă toate acuzaţiile.
La Istanbul, procurorii au ordonat reţinerea a 42 de persoane, printre care funcţionari civili destituiţi din funcţii, pentru presupuse legături cu Gulen.
Potrivit procurorilor, cei 42 de suspecţi au folosit ByLock, o aplicaţie criptată de telefon mobil, pentru a comunica cu alţi membri ai 'organizaţiei teroriste', arată Anadolu.
De asemenea, în provincia anatoliană Konya, s-a dispus arestarea a 60 de presupuşi 'imami secreţi', despre care guvernul crede că au îndrumat adepţi ai lui Gulen din armată.
Autorităţile turce continuă să aresteze aproape zilnic presupuşi 'gulenişti', la aproape doi ani şi jumătate de la tentativa de puci.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gulen turcia militari civili