x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marc Detroux, cel mai sinistru pedofil din Belgia, cere eliberarea din închisoare

Marc Detroux, cel mai sinistru pedofil din Belgia, cere eliberarea din închisoare

04 Feb 2013   •   15:50
Marc Detroux, cel mai sinistru pedofil din Belgia, cere eliberarea din închisoare

Marc Detroux, care a înfiorat o lume întreagă cu atrocităţile comise, cere să fie eliberat din detenţie, relatează BBC.

Ştirea cererii lui Detroux a provocat revoltă şi furie în rândul belgienilor care consideră că pedofilul trebuie să stea în puşcărie pentru tot restul vieţii sale.

Pedofilul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 2004 pentru, răpire, privare de libertate şi viol a şase adolescente dar şi pentru uciderea a două dintre ele, dar şi pentru că a lăsat alte două adolescente să moară de foame.

Avocatul lui Detroux a declarat că cererea clientului său este justificată deoarece condiţiile de detenţie în izolare a condamnatului sunt nedemne de statulul unui stat civilizat din secolul 21.

Anul trecut fosta soţie a lui Detroux a fost eliberată după executarea a 16 din cei 30 de ani la care fusese condamnată. Opinia publică a fost revoltată de decizia curţii de eliberare a acesteia iar mai multe proteste au fost organizate în faţa mănăstirii care a acceptat să o adăposteascăpe femeie.

Marta Detroux a fost condamnată la închisoare fiind acuzată de complicitate şi omor din culpă pentru că a neglijat să hrănească cele două adolescente care ulterior au murit de foame.

×
Subiecte în articol: marc detroux eliberare pedofil