x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie acuză Moscova că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina

Marea Britanie acuză Moscova că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina

23 Ian 2022   •   21:30
Marea Britanie acuză Moscova că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina

Marea Britanie acuză Kremlinul că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina. Potrivit britanicilor, ofiţerii de informaţii ruşi sunt în contact cu o serie de foşti politicieni ucraineni în cadrul planurilor pentru invazie.

Regatul Unit acuză Kremlinul că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina. Ofiţerii de informaţii ruşi s-ar afla în spatele unui complot alături de o serie de foşti politicieni ucraineni cu care pregătesc planurile de invazie.

Ministerul de Externe britanic a refuzat să furnizeze dovezi care să susţină acuzaţiile sale, pe măsură ce tensiunile dintre Rusia şi Occident cresc.

Ministerul britanic a declarat că deţine informaţii conform cărora guvernul rus îl consideră pe fostul parlamentar ucrainean Yevhen Murayev drept un potenţial candidat pentru o conducere pro-rusă la Kiev.

„Nu vom tolera complotul Kremlinului de a instala o conducere pro-rusă în Ucraina. Kremlinul ştie că o incursiune militară ar fi o greşeală strategică masivă, iar Marea Britanie şi partenerii noştri ar impune Rusiei un cost sever”, a declarat secretarul de externe britanic, Liz Truss.

Răspunsul din partea oficialilor ruşi nu a întârziat să apară. Ministerul rus de Externe a respins comentariile pe care le-a catalogat drept „dezinformare” şi la rândul lor acuză Marea Britanie şi NATO de „escaladarea tensiunilor” din Ucraina.

„Îndemnăm Ministerul de Externe britanic să înceteze cu aceste activităţi provocatoare şi să nu mai răspândească dezinformare în mod gratuit”, au declarat oficialii ruşi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie