x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Boris Johnson şi Jeremy Hunt lansează sâmbătă campania pentru şefia Partidului Conservator

Marea Britanie: Boris Johnson şi Jeremy Hunt lansează sâmbătă campania pentru şefia Partidului Conservator

22 Iun 2019   •   13:00
Marea Britanie: Boris Johnson şi Jeremy Hunt lansează sâmbătă campania pentru şefia Partidului Conservator

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt şi fostul şef al diplomaţiei Boris Johnson vor lansa sâmbătă, la Birmingham, primul din cele 16 evenimente electorale în vederea desemnării viitorului lider al Partidului Conservator şi şef al guvernului britanic, transmite dpa.

Johnson rămâne favoritul în competiţia pentru succesiunea Theresei May, sondajele în rândul membrilor partidului indicând că el este aproape sigur câştigătorul acestei curse electorale ale cărei rezultate vor fi anunţate în a treia săptămână din iulie.

''Aştept cu nerăbdare să merg peste tot în Regatul Unit şi să îmi prezint planul de a realiza Brexitul, de a ne uni ţara şi de a crea un viitor mai luminos pentru noi toţi'', a spus Boris Johnson.

De partea sa, Hunt a insistat, pe Twitter, că el este ''în cursă pentru a o câştiga''. ''Sunt outsider, dar în politică se întâmplă surprize, aşa cum a fost cazul astăzi'', a scris Jeremy Hunt joi seară, după ce s-a plasat pe poziţia a doua în urma votului celor 313 deputaţi conservatori britanici.

El a promis, într-un mesaj video difuzat marţi, că Boris Johnson va avea parte de ''lupta vieţii sale''.

Evenimente similare celui de la Birmingham sunt programate în toate regiunile Angliei şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Canalul de televiziune ITV a anunţat, de asemenea, că intenţionează să organizeze o dezbatere cu cei doi candidaţi în seara zilei de 9 iulie.

La 7 iunie, Theresa May şi-a anunţat demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator după ce încercarea sa de a obţine sprijin parlamentar pentru acordul privind Brexitul negociat cu UE a fost respins de trei ori de Camera Comunelor. Ea va gestiona probeleme curente ale guvernului până la desemnarea noului lider conservator.

AGERPRES

×