x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie:”România şi Bulgaria nu erau pregătite să intre în UE în 2007”

Marea Britanie:”România şi Bulgaria nu erau pregătite să intre în UE în 2007”

06 Mar 2013   •   13:21
Marea Britanie:”România şi Bulgaria nu erau pregătite să intre în UE în 2007”

Comitetul pentru Afaceri Europene al Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra afirmă că România şi Bulgaria s-au alăturat Uniunii Europene “înainte de a fi pregătite pentru asta”, în 2007, relatează novinite.com.

Un grup de parlamentari a afirmat că, în urmă cu şase ani, când cele două state au aderat la UE, criteriile agreate pe care statele ar fi trebuit să le îndeplinească înainte de a accede în marea familie europeană nu au fost aplicate în totalitate, adică ambele ţări au aderat fără să fi făcut progrese semnificative în materie de reforme în justiţie şi luptă împotriva corupţiei.

Deficienţe

Lupta împotriva corupţiei şi reformele în justiţie ar fi trebuit rezolvate înainte ca aceste două ţări să devină membre ale UE, au declarat parlamentarii britanici, citaţi de BBC.
Cu toate acestea, grupul de parlamentari britanici a subliniat faptul că extinderea Uniunii Europene a impulsionat creşterea economică şi securitatea europeană.
Comitetul parlamentar a mai notat şi că extinderea UE a devenit mai puţin prioritară, date fiind dificultăţile economice din Zona Euro, şi s-a înregistrat şi un interes mai scăzut în rândul ţărilor aspirante.

×