x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, sub tirul atacurilor informatice

Marea Britanie, sub tirul atacurilor informatice

08 Mar 2010   •   00:00

Serviciile de securitate britanice se confruntă zilnic cu atacuri ale altor state sau ale teroriştilor împotriva sistemelor informatice britanice

Lordul West, un oficial guvernamental responsabil de securitate, afirmă că au existat 300 de atacuri cibernetice "semnificative" împotriva reţelelor Guvernului britanic în cursul anului 2009.

Dacă unul dintre atacuri ar fi reuşit să destabilizeze sistemele de poziţionare prin satelit, consecinţele ar fi fost majore asupra reţelei de transporturi, explică oficialul guvernamental britanic, citat de Daily Mail.

Lordul West a avertizat că şi Jocurile Olimpice programate în 2012 vor fi vizate de atacuri informatice. "Anumite persoane vor încerca să pătrundă în sistemul electronic de vânzare a biletelor", avertizează oficialul citat.

De curând, directorul FBI, Robert Mueller, afirma că atacurile cibernetice ale al-Qaida reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare pentru Statele Unite. Se pare însă că nu doar SUA şi Marea Britanie se confruntă cu astfel de atacuri. Săptămâna trecută, anchetatorii spanioli au arestat trei persoane responsabile de răspândirea virusului informatic "Mariposa', care a pătruns în 12,7 milioane de calculatoare.

China a promis că va lua măsuri împotriva hackerilor după ce Google a anunţat că nu va mai cenzura conţinuturile de date din reţeaua chineză. În mod ironic, China este unul dintre statele suspectate că s-ar afla în spatele atacurilor informatice.

 

×
Subiecte în articol: redactie