x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mărturii de la spitalul de copii din Kiev, atacat de forțele ruse: „Printre victime sunt cei mai bolnavi copii ai Ucrainei”

Mărturii de la spitalul de copii din Kiev, atacat de forțele ruse: „Printre victime sunt cei mai bolnavi copii ai Ucrainei”

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2024   •   17:45
Mărturii de la spitalul de copii din Kiev, atacat de forțele ruse: „Printre victime sunt cei mai bolnavi copii ai Ucrainei”
Sursa foto: Hepta

Moloz a căzut în pieptul deschis al unui pacient operat pe inimă. Incidentul care s-a produs în timpul atacului de luni asupra spitalului de copii din Kiev a fost dezvăluit de ministrul ucrainean al Sănătății.

Cel mai mare spital de copii din Ucraina, Okhmatdyt, a fost lovit luni de o rachetă. Lovitura pe care rușii nu o recunosc s-a produs în timpul zilei, atunci când în interior se desfășurau intervenții chirigicale. În unul din saloane, molozul a căzut în pieptul deschis al unui pacient, a declarat ministrul Sănătății, Viktor Liașko, potrivit Sky News.

Numeroase porțiuni ale spitalului din Kiev s-au prăbușit sau au fost grav avariate. Tinerii pacienți, bolnavi de cancer, au fost transportați cu targa sau cu scaunelele cu rotile în parcuri și pe străzi unde au continuat să primească tratament.

„Printre victime sunt cei mai bolnavi copii ai Ucrainei”, a declarat Volker Turk, comisarul ONU pentru drepturile omului.

Atacul rușilor a lovit șapte din cele zece districte ale capitalei, ucigând cel puțin șapte persoane, inclusiv doi angajați ai spitalului.

Unitatea de terapie intensivă, sălile de operație și secțiile de oncologie au fost toate avariate, au spus oficialii ucraineni. Misiunea de căutare a victimelor în zonele prăbușite ale spitalului a continuat și pe parcursul nopții.

Atacul a fost condamnat de comunitatea internațională, iar autoritățile din Kiev au declarat zi de doliu. Rușii neagă acuzațiile și susțin în continuare că nu atacă ținte civile.

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia atac spital copii kiev