x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MASACRU ÎN ALABAMA/Un bărbat înarmat a ucis 11 oameni

MASACRU ÎN ALABAMA/Un bărbat înarmat a ucis 11 oameni

de Sînziana Stancu    |    11 Mar 2009   •   00:00
MASACRU ÎN ALABAMA/Un bărbat înarmat a ucis 11 oameni

Unsprezece persoane au fost ucise de un bărbat înarmat, care a comis atacurile în patru districte şi oraşe din sudul statului american Alabama.



Criminalul se numeşte Michael McLendon, este din oraşul Kinston şi, înainte de a se sinucide, a ţinut să facă un adevărat "tur ucigaş" în două comitate şi două districte, potrivit primelor informaţii ale poliţiei din Kinston, citate de postul local de televiziune WSFA, care a transmis şi imagini de la locul masacrelor.

Barbatul a început masacrul în comitatul Coffee din Kinston chiar cu familia sa. A incendiat casa ce aparţinea mamei sale, care se afla în locuinţă în momentul în care el a comis actul criminal. Poliţia a găsit cadavrul femeii, însă nu a putut preciza deocamdată dacă ea fusese împuşcată înainte de a pieri în incendiu. Casa a ars din temelii. De asemnea, la locul crimei a mai fost descoperit şi cadavrul prietenei lui McLendon, al cărei nume nu a fost precizat.


ÎMPUŞCĂTURI PE AUTOSTRADĂ
După prima serie de împuşcături, nebunul a luat-o la goană cu maşina prin oraş, trăgând în stânga şi-n dreapta, în cine nimerea. A rănit câţiva poliţişti, care porniseră în urmărirea lui, apoi a reuşit să intre pe Autostrada 52, unde a tras de cel puţin 30 de ori în maşinile poliţiei care erau pe urmele lui. În oraşul Samson a luat drept ţintă două case, împuşcând mortal patru adulţi şi un copil, în prima, şi alţi doi adulţi, în cea de-a doua. În drum spre localitatea Geneva, s-a oprit la o staţie de benzină, unde a împuşcat un civil şi pe vânzător. În Geneva, s-a oprit în faţa companiei "Reliable Metal Products", unde fusese angajat, dar de unde plecase, nu se ştie deocamdată din ce motive. Acolo a început să tragă în parcare, apoi în poliţiştii care îl urmăreau, dar a reuşit să intre în clădirea companiei. A tras şi în agentul de pază, dar gloanţele ucigaşului s-au oprit în vesta antiglonţ pe care o purta bărbatul. În clădire a mai tras câteva gloanţe, apoi a întors arma către el şi s-a sinucis.

Masacrul s-a produs marţi, iar autorităţile americane nu au încheiat încă cercetările şi nu sunt sigure dacă nu mai sunt şi alte victime.

×
Subiecte în articol: externe