x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MASACRU ÎN GERMANIA/15 morţi în două minute

MASACRU ÎN GERMANIA/15 morţi în două minute

de Anca Aldea    |    12 Mar 2009   •   00:00

15 persoane şi-au pierdut viaţa ieri într-un atac armat la o şcoală din oraşul german Winennden, în sud-vestul ţării. Zece dintre morţi au vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, potrivit Poliţiei.




Autorul atacului de la colegiul din Winennden a fost, într-un final, împuşcat de oamenii legii
Foto: Michael Latz/Afp/Mediafax

Un adolescent în vârstă de 17 ani a deschis focul ieri în Colegiul Tehnic Albertville din Winennden, o localitate în apropiere de Stuttgart. Era ora locală 9:30 (10:30, ora României). Aproximativ 1.000 de elevi se aflau ieri-dimineaţă la şcoală. Băiatul, îmbrăcat într-o salopetă neagră, a ucis nouă elevi şi şase profesori. În doar două minute, potrivit CNN. A deschis focul fără să spună nimic. Fără nici un avertisment. A tras la întâmplare în două săli de clasă.

UCIGAŞUL UCIS
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne al landului Baden-Wurtemberg, citate de Agenţia France Press, după ce şi-a lăsat victimele fără suflare, atacatorul a părăsit liceul în grabă şi a ucis trei trecători înainte să se urce într-o maşină parcată în apropiere. Într-o urmărire ca-n filme, în care au fost implicate unităţi speciale, elicoptere şi câini special antrenaţi, Poliţia a reuşit să-l oprească pe adolescent în apropierea unui supermarket din orăşelul Wendlingen, la circa 40 de kilometri distanţă de Colegiul Albertville. Doi poliţişti au fost grav răniţi în schimbul de focuri, iar băiatul care şi-a ucis foştii colegi şi foştii profesori a fost împuşcat mortal. Cu toate acestea, presa locală a vehiculat şi ideea conform căreia atacatorul s-a sinucis. Anterior, posturile de televiziune anunţaseră că suspectul fusese arestat.

18 ARME ÎN RASTER
Presa locală a furnizat o serie de informaţii, neconfirmate iniţial, despre adolescentul identificat de Poliţie sub numele de Tim K., cu state vechi la secţia din oraşul lui şi fost elev al Colegiului Albertville din Winnenden până anul trecut. Potrivit publicaţiei online Der Spiegel, tatăl presupusului atacator ar fi un om de afaceri, locuinţa acestuia fiind percheziţionată imediat după incidentul de ieri. Părinţii lui au fost interogaţi, iar surse citate de Der Spiegel au declarat că familia băiatului deţinea legal 18 arme de foc permise în Germania. În ultimii 13 ani, cel puţin 12 şcoli din lumea-ntreagă au fost ţinta unor atacuri similare. Majoritatea incidentelor s-au soldat inclusiv cu moartea atacatorilor.

 

Zece morţi şi în Alabama

Zi sângeroasă şi în statul american Alabama, unde un bărbat a împuşcat mortal 10 persoane, printre care mai mulţi membri ai familiei lui, după care s-a sinucis. Seria crimelor a început în casa mamei sale. Bărbatul şi-a împuşcat părintele şi a dat foc locuinţei. Următoarele victime au fost bunicii, unchiul şi mătuşa, soţia şi copilul adjunctului unui şerif şi alte trei persoane pe care se pare că le-a împuşcat la întâmplare, relatează CNN. Au existat cel puţin patru incidente armate separate, în orăşelele Samson şi Genova. Deocamdată nu se cunosc detalii despre autorul crimelor şi despre ce l-ar fi putut determina să comită oribilele acte.
  • Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe