x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsuri anti-criză în Grecia: Poliţişti de închiriat, 30 de euro pe oră

Măsuri anti-criză în Grecia: Poliţişti de închiriat, 30 de euro pe oră

08 Apr 2012   •   14:53
Măsuri anti-criză în Grecia: Poliţişti de închiriat, 30 de euro pe oră

Politistii greci vor putea fi inchiriati cu 30 de euro pe ora de catre orice doritor care are mijloacele necesare pentru acest lucru, o inovatie menita sa aduca bani la buget, a anuntat Ministerul pentru Protectia Cetateanului, citat de AFP.

Ministerul a confirmat intr-un comunicat adoptarea, la sfarsitul lui martie, a unei decizii ministeriale in acest sens, "in scopul de a amortiza costul de folosire a materialului si infrastructurilor politiei si de a le moderniza".

Aceasta reforma, care a fost adoptata in secret, tocmai a fost dezvaluita de saptamanalul Proto Thema, fiind o surpriza inclusiv pentru ministrul numit recent, Michalis Chryssohoidis, nemultumit ca nu a fost informat la timp, potrivit unei surse din cadrul politiei.

Proto Thema sustine ca factura variaza intre 30 de euro pe ora pentru un politist sau 40 de euro pentru o masina de patrula si 200 de euro pentru o vedeta sau 1.500 de euro pentru un elicopter.

Potrivit ministerului, aceasta inchiriere va viza doar "cazuri exceptionale" si nu va fi aprobata decat daca nu va reduce capacitatile operationale al corpului de politie.

Gama serviciilor oferite include de la "escorta pentru transportul de materiale periculoase sau opere de arta" pana la "insotirea persoanelor" sau filmari.

Aceste servicii erau "oferite gratuit" de mai multi ani, subliniaza ministerul, acuzat in ultimii ani de favoritisme fata de elita politica si economica a tarii.
Mediafax

×