x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsurile defectuoase de securitate au dus la asasinarea lui Shinzo Abe 

Măsurile defectuoase de securitate au dus la asasinarea lui Shinzo Abe 

09 Iul 2022   •   16:28
Măsurile defectuoase de securitate au dus la asasinarea lui Shinzo Abe 

Poliția japoneză susține că securitatea de la evenimentul la care participa fostul premier Shinzo Abe a fost defectuoasă, spune poliția japoneză, potrivit BBC. Politicianul a fost asasinat în timp ce ținea un discurs electoral.

Poliția japoneză a recunoscut că au existat deficiențe în ceea ce privește securitatea asigurată fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost împușcat mortal vineri în orașul Nara din sudul țării.

„Este de netăgăduit că au existat probleme în ceea ce privește securitatea", a declarat șeful poliției din Nara, Tomoaki Onizuka.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra lui Abe la un eveniment electoral, iar crima a șocat profund Japonia.

Poliția a declarat că suspectul, numit Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, purta pică unei organizații, iar el credea că Abe făcea parte din ea.

Yamagami a recunoscut că l-a împușcat pe fostul premier cu o armă artizanală, potrivit poliției.

„Problema urgentă este ca noi să desfășurăm o anchetă amănunțită pentru a clarifica ce s-a întâmplat", a declarat șeful poliției Onizuka, fără a preciza unde a văzut deficiențe. El era în pragul lacrimilor, adresându-se jurnaliștilor.

Presa japoneză citează surse apropiate anchetei, care spun că Yamagami credea că Abe ar avea legături cu un grup religios care, potrivit lui Yamagami, ar fi ruinat-o financiar pe mama sa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe