x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Melania Trump le-a citit copiilor dintr-un spital din New York

Melania Trump le-a citit copiilor dintr-un spital din New York

04 Mar 2017   •   20:40
Melania Trump le-a citit copiilor dintr-un spital din New York

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a vizitat joi, 2 martie, un spital din New York pentru a le citi copiilor bolnavi cu ocazia Lunii Naţionale a Lecturii şi a Zilei Mondiale a Cărţii şi Lecturii. Ea a adus o copie a ''Oh, The Places You'll Go!'', de Dr. Seuss, informează BBC şi presa de peste ocean. 

Ziua aleasă de Melania Trump pentru acest prim angajament solo în calitate de primă doamnă coincide şi cu data naşterii acestui scriitor american cunoscut pentru cărţile sale pentru copii, scrie abcnews.com. 

"Am venit să vă încurajez să citiţi şi să vă gândiţi la ce doriţi să realizaţi în viaţă", le-a spus prima doamnă copiilor la secţia de pediatrie a Presbyterian Hospital din Manhattan, New York. "Vom citi câteva cărţi astăzi"."Ştiţi ce este astăzi? Este o zi de lectură". 

Aşezată într-un scaun de lemn, doamna Trump, purtând pantofi cu toc cui şi un inel cu diamant mare, le-a citit copiilor din volumul despre care a spus că a fost una dintre cărţile ei preferate. 

Melania Trump, în vârstă de 46 de ani, a ales să fie un alt fel de primă doamnă: o figură enigmatică care preferă să nu atragă atenţia. Ea a avut câteva apariţii publice şi poartă ochelari de soare întunecaţi când ea călătoreşte împreună cu soţul ei. Într-o călătorie recentă au mers în cabina de presă a avionului, iar ea a rămas tăcută în timp ce el glumea cu reporterii, scrie BBC. 

Ziua Mondială a Cărţii este cea mai mare sărbătoare de acest gen, desemnată de UNESCO, în urmă cu 20 de ani, ca o celebrare la nivel mondial a cărţilor şi a lecturii şi este marcată în peste 100 de ţări din întreaga lume. Această zi se sărbătoreşte la 23 aprilie, dar în unele ţări este marcată în prima joi din luna martie.AGERPRES

×