x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Membrii tribului primitiv Jarawa, trataţi de turişti ca nişte animale de la grădina zoologică (VIDEO)

Membrii tribului primitiv Jarawa, trataţi de turişti ca nişte animale de la grădina zoologică (VIDEO)

11 Ian 2012   •   15:53
Membrii tribului primitiv Jarawa, trataţi de turişti ca nişte animale de la grădina zoologică (VIDEO)

Un video care arata femei dintr-un trib primitiv din Insulele Andaman din Golful Bengal cum danseaza pentru a primi mancare de la turisti a trezit indignarea mai multor luptatori pentru drepturile omului, scrie Yahoo News.

Vezi VIDEO cu tribul Jarawa

In inregistrare, femei din tribul Jarawa, unele dintre ele goale, danseaza si canta, intregul "spectacol" fiind organizat de un politist, care in loc sa-i protejeze, le aminteste ca le-a dat mancare si sa faca ce spune el. Politia din Andaman a negat ca o persoana in uniforma ar da ordine, declarand ca de fapt turistul care filmeaza comanda femeilor.

Turistii, care sunt tot mai curiosi si in numar tot mai mare, se comporta cu cei din tribul Jarawa ca si cum ar fi niste animale de la gradina zoologica.

Potrivit legilor din India, triburile stravechi trebuie protejate, fotografierea si intrarea in contact cu vreunul dintre cei 403 membri ai tribului Jarawa fiind actiuni ilegale.
Se pare ca membrii tribului Jarawa sunt descendenti ai primilor oameni care au parasit Africa. Ei traiesc in Insulele Andaman o viata simpla.

Mai multe organizatii pentru apararea drepturilor omului au fost indignate de faptul ca membrii tribului sunt perceputi ca niste animale de la gradina zoologica. "Cei din tribul Jarawa nu ar trebui sa fie obligati sa danseze la cererea cuiva ca si cum ar fi niste ponei de circ", a declarat Stephen Corry, sefa organizatiei Survival International.

Anul trecut, in iunie, organizatia a acuzat opt companii indiene ca organizeaza excursii cu scopul ca turistii sa-i vada si sa-i fotografieze pe membrii tribului Jarawa. (L.I.)

×
Subiecte în articol: turism trib insulele andaman tribul jarawa