x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel: Liderii UE au stabilit că trebuie creat un fond de relansare după coronacriză

Merkel: Liderii UE au stabilit că trebuie creat un fond de relansare după coronacriză

23 Apr 2020   •   21:46
Merkel: Liderii UE au stabilit că trebuie creat un fond de relansare după coronacriză
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Liderii statelor membre şi ai instituţiilor Uniunii Europene au convenit, la summitul Consiliului European desfăşurat prin videoconferinţă, că este necesar un fond comun de relansare economică în contextul crizei coronavirusului, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"A fost clar pentru toată lumea că avem nevoie de un fond de relansare. Vreau să spun foarte clar că o astfel de soluţie comună este în interesul Germaniei, întrucât lucrurile pot merge bine pentru Germania doar dacă merg bine şi pentru Europa", a declarat Angela Merkel după summitul UE, conform agenţiei de presă Reuters.

Comisia Europeană va prezenta pe 6 mai un proiect privind un nou buget multianual, care va include un plan de finanţare a relansării economice după criza pandemiei, a declarat la summit Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit unor surse citate de site-ul Politico.eu.

Comisia Europeană a evocat deja ideea unor măsuri financiare în valoare de peste 2.000 de miliarde de euro.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat, conform cotidianului La Repubblica şi de agenţiei de presă Adnkronos, că a fost acceptată ideea că "fondul de relansare este necesar şi urgent". "S-au înregistrat progrese majore, de neconceput în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul summitului Consiliului European care tocmai s-a încheiat", a declarat Giuseppe Conte după reuniune.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat pentru o abordare "care să meargă mai departe, să fie mai puternică" în sensul suveranităţii europene". "Se conturează un consens pentru consolidarea autonomiei strategice europene", a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angela merkel