x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel şi Macron vor participa la o conferinţă la Bonn privind schimbările climatice

Merkel şi Macron vor participa la o conferinţă la Bonn privind schimbările climatice

06 Noi 2017   •   14:34
Merkel şi Macron vor participa la o conferinţă la Bonn privind schimbările climatice

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron se vor alătura altor oficiali din 197 de ţări, celebrităţi, cercetători şi activişti din domeniul mediului în cadrul unei conferinţe privind schimbările climatice, care a început luni în oraşul german Bonn (vest), relatează agenţia DPA. 

La conferinţa care va dura două săptămâni vor participa de asemenea actorul Leonardo DiCaprio şi fostul vicepreşedinte american Al Gore, laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Ea are loc la doi ani după semnarea acordului istoric de la Paris privind încălzirea globală. 

Veteranul guvernator al Californiei, Jerry Brown, şi predecesorul său, fostul actor de cinema Arnold Schwarzenegger, se numără de asemenea printre cei 23.000 de delegaţi care urmează să participe la conferinţa din fosta capitală germană. 

Schwarzenegger a apărut ca unul dintre cei mai proeminenţi critici ai poziţiei preşedintelui american Donald Trump faţă de schimbările climatice. 

Trump a anunţat în iunie 2017 planurile de retragere a SUA din acordul de la Paris dacă nu intervin schimbări majore în cadrul acordului, ce are drept scop reducerea emisiilor globale cu efect de seră. 

Scopul conferinţei de la Bonn este de a conveni un cadru de reglementări care să permită compararea şi monitorizarea obiectivelor naţionale privind climatul.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Merkel şi Macron