x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel spune că sunt necesar multe discuţii pentru a se ajunge la un compromis asupra Brexitului

Merkel spune că sunt necesar multe discuţii pentru a se ajunge la un compromis asupra Brexitului

22 Noi 2018   •   14:05
Merkel spune că sunt necesar multe discuţii pentru a se ajunge la un compromis asupra Brexitului

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a apreciat joi că mai sunt necesare 'multe discuţii' pentru a ajunge la un compromis asupra Brexit, cu câteva zile înainte de un summit menit să pecetluiască un acord final, informează AFP. 

'Acordul a înregistrat progrese, însă va fi în mod sigur nevoie de multe discuţii, mai ales în Marea Britanie', a afirmat Merkel în timpul unei discuţii cu oameni de afaceri germani. 

Cancelarul federal a promis că va face totul 'pentru a ajunge la un acord, pentru că o ieşire fără acord ar fi (...) cel mai rău drum de urmat' pentru economiile europene şi britanice, dar şi pentru a construi o viitoare relaţie de încredere între cele 27 de state membre şi Londra. 

Liderii celor 27 de ţări membre din UE trebuie să dea undă verde unui acord final cu Marea Britanie, duminică, în cadrul unui summit european. 

'Nu putem face decât două lucruri: să ne deschidem spre Marea Britanie într-un spirit de parteneriat, de prietenie, şi să rămânem uniţi cei 27 de membri', a adăugat Angela Merkel.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit angela merkel acord