x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michelle Obama îşi deschide cont pe Twitter pentru a spori şansele soţului său de a fi reales

Michelle Obama îşi deschide cont pe Twitter pentru a spori şansele soţului său de a fi reales

de Mediafax    |    13 Ian 2012   •   08:29
Michelle Obama îşi deschide cont pe Twitter pentru a spori şansele soţului său de a fi reales

Michelle Obama isi deschide cont pe Twitter pentru a contribui la campania electorala a sotului sau dar se apara ca vrea sa se amestece in afacerile publice ale tarii, o ilustrare a constrangerilor pe care trebuie sa le respecte o Prima Doamna a Statelor Unite, relateaza AFP.

Ca simbol al intrarii sotiei lui Barack Obama in arena, echipa de campanie a presedintelui democrat a lansat joi un cont de Twitter pe numele ei, care a atras peste 15.000 de abonati in doar opt ore.

In aceeasi zi, echipa Obama a instrumentalizat aniversarea lui Michelle Obama, care va implini saptamana viitoare 48 de ani, cerandu-i sa-i trimita o carta electronica, o modalitate de a recupera coordonatele alegatorilor.

Contul Twitter infiintat pe numele presedintelui, @barackobama, administrat tot de comitetul de campanie, reuneste 11,8 milioane de abonati. Dar Prima Doamna se distanteaza de sotul sau cu cel putin 15 puncte in sondaje, obtinand o cota de popularitate de 63 la suta la sfarsitul lui octombrie, potrivit Marist College.

"Prima Doamna este capabila sa joace un rol unic de ambasadoare pentru presedinte", a declarat Jim Messina, directorul de campanie al lui Obama. "Ea a reprezentat un mare atuu pentru presedinte in 2008 si ne asteptam sa joace un rol la fel de important in 2012".

De fapt, in timp ce Obama vizita miercuri, la Chicago, cartierul general al comitetului sau de campanie si participa la trei reuniuni de strangere de fonduri in vederea alegerilor din 6 noiembrie, Michelle Obama este si ea in teritoriu, pentru a apara bilantul sotului sau in fata donatorilor.

In cadrul uneia dintre aceste reuniuni din Virginia (est), ea a enumerat succesele unei guvernari cu care se identifica: "Am facut ca barbatul vinovat de atentatele din 11 septembrie sa dea socoteala", a afirmat ea, referindu-se la Osama ben Laden.

Intr-un interviu acordat in aceeasi dimineata postului de televiziune CBS, Michelle Obama a respins acuzatiile ca s-ar implica in afacerile prezidentiale, dupa aparitia unei carti care evoca tensiuni intre ea si consilierii sotului sau.

×