x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Microsoft este amendată de UE cu peste jumătate de miliard de euro

Microsoft este amendată de UE cu peste jumătate de miliard de euro

de Daniel Ionaşcu    |    06 Mar 2013   •   13:39
Microsoft este amendată de UE cu peste jumătate de miliard de euro
Sursa foto: interfata windows 8

 Departamentul antitrust al Uniunii Europene a amendat compania americană Microsoft cu 561 de milioane de euro. Conform Wall Street Journal, sancțiunea este cauzată de faptul că utilizatorii Windows nu au avut posibilitatea de a opta pentru alternative de browsere web la Internet Explorer, în pachetul inițial de instalare.

Comisarul European pentru Concurent, Joaquin Almunia, declara inca din vara ca Microsoft ar putea fi amendata din cauza ca nu a oferit balotul de browsere. Microsoft a recunoscut rapid greseala, spunand ca este o "eroare tehnica". Faptul ca a cooperat cu autoritatile i-a redus semnificativ pedeapsa gigantului software, avand in vedere ca Microsoft risca o amenda de 7 miliarde de dolari, adica 10% din cifra sa de afaceri. Si asta pentru ca nepunerea in aplicare a unei alte decizii reprezinta un fapt extrem de grav.

Producatorul de semiconductori Intel a suferit cea mai mare amenda individuala din partea CE pe motive antitrust, fiind nevoit sa plateasca in 2009 o suma de 1,06 miliarde de dolari, echivalent a 4,15% din cifra de afaceri din 2008.

×
Subiecte în articol: amenda ue microsoft