x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Migranți: Italia autorizează acostarea navei Ocean Viking pe Insula Lampedusa

Migranți: Italia autorizează acostarea navei Ocean Viking pe Insula Lampedusa

14 Sep 2019   •   20:30
Migranți: Italia autorizează acostarea navei Ocean Viking pe Insula Lampedusa

Nava Ocean Viking, care aştepta un port sigur pentru a debarca 82 de migranţi salvaţi pe mare, a fost autorizată de Italia să acosteze pe Insula Lampedusa, a anunţat ONG-ul SOS Mediterranee care a închiriat acest vapor umanitar. Permisiunea autorităților de la Roma intervine la scurt timp după intrarea în funcţie a noului guvern al lui Giuseppe Conte din care este absent Matteo Salvini, fostul ministrul de interne, cel care s-a opus cu înverşunare debarcării navelor umanitare pe coastele italiene.

Este a doua misiune în Mediterana a navei, care navighează de aproape două săptămâni între Italia şi Malta în aşteptarea unui port sigur pentru a debarca migranţii aflați la bord. ONG-ul Medici fără Frontiere, care de asemenea a închiriat această navă, a anunţat 58 de bărbaţi la bord, 6 femei, 17 minori şi un copil de un an.
După prima sa expediţie la sfârşitul lunii august, Ocean Viking a luat la bord 356 de migranţi, care au debarcat în Malta. Franţa s-a angajat să primească 150 dintre aceștia.
Potrivit precizărilor Ministerului de Interne francez, migranţii vor fi repartizaţi între cele cinci ţări europene - Franţa, Italia, Germania, Portugalia, Luxemburg - care au încheiat un acord prin care se permite debarcarea acestei nave.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti italia