x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Migranţii continuă să se îndrepte către piaţa de sclavi din Libia

Migranţii continuă să se îndrepte către piaţa de sclavi din Libia

04 Dec 2017   •   17:47
Migranţii continuă să se îndrepte către piaţa de sclavi din Libia

“Are nevoie cineva de un băiat care să sape? El sapă, un bărbat mare şi puternic, va săpa”, a spus licitantul surprins în înregistrarea obţinută cu telefonul mobil, gesticulând către unul dintre doi bărbaţi înalţi şi tăcuţi care stăteau lângă el, relatează The Independent.

Cei doi bărbaţi au fost vânduţi împreună pentru suma de 400 de dolari.

Lumea a fost şocată de înregistrările obţinute în urma investigaţiei desfăşurate de CNN în interiorul pieţei de sclavi din Libia.

Se estimează că sute de africani sub-saharieni, care călătoresc spre Libia, în speranţa că vor sfârşi pe o barcă care îi va trece Mediterana, pentru o viaţă mai bună în Europa, sfârşesc vânduţi pe piaţa de sclavi, în fiecare săptămână. Aceştia sfârşesc atât ca scalvi sexuali, cât şi ca sclavi în gospodării.

Mai multe proteste au izbucnit în Paris şi în mai multe oraşe, iar guvernul din Libia, doar din partea controlată a ţării, a promis că va începe o investigaţie.

“Acum este clar că sclavia este o realitate dureroasă în Libia. Licitaţiile amintesc de unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria omenirii, când milioane de africani au fost dezrădăcinaţi, înrobiţi, supuşi traficului şi licitaţi către cel mai mare ofertant”, scrie într-o declaraţie a unor experţi în drepturile omului din cadrul ONU.

Mai mulţi activişti din Libia şi mai multe organizaţii non-guvernamentale au încercat să ridice semnalul de alarmă asupra situaţiei îngrijorătoare din Libia, timp de luni de zile.

“Criza umanitară a migranţilor care încearcă să ajungă în Europa este bine documentată şi este o poveste pe care autorităţilor libiene încearcă să o spună”, a spus fotograful Narciso Contreras, care a fost unul dintre primii străini care au capturat imagini cu sclavia modernă din Libia.

 

×
Subiecte în articol: slavie moderna piata de sclavi libia