x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihail Hodorkovski: Corupţia, mai periculoasă decât terorismul nuclear

Mihail Hodorkovski: Corupţia, mai periculoasă decât terorismul nuclear

de Sînziana Stancu    |    26 Mai 2010   •   00:00

Corupţia este cea mai mare ameninţare la adresa comunităţii internaţionale şi trebuie combătută mai energic decât terorismul nuclear, a afirmat Mihail Hodorkovski, fostul preşedinte al companiei petroliere Iukos, într-un articol publicat în Washington Post.

"Corupţia devine un rău mondial comparabil cu o epidemie", afirmă Hodorkovski, aflat la Hodorkovski, care se află într-o închisoare din Rusia unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru fraudă fiscală, le-a cerut conducătorilor din toată lumea să acorde o mai mare atenţie răspândirii corupţiei. Viitorul depinde de forţa şi sinceritatea liderilor mondiali în lupta împotriva corupţiei, "fenomen care alimentează haosul, doctrinele radicale şi violenţa", a mai spus el, iar "cele mai influente ţări trebuie să consolideze politicile economice şi instrumentele de reglementare pentru a putea identifica băncile şi companiile offshore controlate de birocraţi corupţi".

"Pentru ca această campanie să aibă succes, ţările G20 trebuie să îşi unească eforturile şi să acorde prioritate acestei lupte", a mai spus Hodorkovski.

×
Subiecte în articol: externe