x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mike Pompeo cere omologului său din Myanmar eliberarea jurnaliștilor Reuters

Mike Pompeo cere omologului său din Myanmar eliberarea jurnaliștilor Reuters

04 Aug 2018   •   11:30
Mike Pompeo cere omologului său din Myanmar eliberarea jurnaliștilor Reuters

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a cerut sâmbătă omologului său din Myanmar, Kyaw Tin, eliberarea imediată a doi jurnalişti ai agenţiei Reuters, acuzaţi de deţinere de documente clasificate în timp ce investigau în legătură cu un masacru în rândul minorităţii musulmane rohingya, informează France Presse. 

Pe marginea unei reuniuni a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) la Singapore, "am vorbit cu ministrul birmanez Kyaw Tin şi i-am exprimat preocupările americane asupra a doi reporteri Reuters, deţinuţi în Birmania pentru a-şi fi făcut treaba", a scris pe Twitter secretarul de stat. 

"Ei ar trebui eliberaţi imediat", a adăugat el. 

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, 28 de ani, sunt acuzaţi de deţinere de documente clasificate referitoare la operaţiunile forţelor de securitate în statul Rakhine, o regiune din vestul ţării, scena dramei rohingya. 

În detenţie provizorie din decembrie 2017, ei riscă până la 14 ani de închisoare în cadrul procesului lor în curs de desfăşurare. 

Statele Unite, precum ONU, califică operaţiunile armatei împotriva rohingya drept epurare etnică. Washingtonul a sancţionat mai mulţi responsabili ai armatei din Myanmar.

AGERPRES

×