x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar american a fost găsit mort în biroul său din Manhattan

Un miliardar american a fost găsit mort în biroul său din Manhattan

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2023   •   21:30
Un miliardar american a fost găsit mort în biroul său din Manhattan
Sursa foto: Profimedia

Miliardarul american Thomas Lee a fost găsit mort în biroul său din Manhattan. Polițiștii au ajuns la fața locului în urma unui apel la numărul de urgență 911.

Acesta avea 78 de ani și, din primele informații reiese că omul de afaceri s-a împușcat. 

Departamentul de Poliție din New York transmite că echipa de prim-ajutor a ajuns pe Bd. Fifth Avenue nr. 767 după ce a răspuns la un apel de urgență, în jurul orei 11.00 în dimineața zilei de joi,  și a găsit  un "bărbat care a fost declarat mort la fața locului". Ancheta este în desfășurare.

"Familia este extrem de îndurerată de moartea lui Tom. Inimile noastre sunt frânte. Cerem ca intimitatea noastră să fie respectată și să ni se permită să plângem", a transmis familia acestuia.

Thomas Lee a pus bazele firmei Lee Equity în 2006, după ce a fost CEO la Thomas H. Lee Partners, pe care a fondat-o în 1974. Acesta derula investiții pe piața de capital în valoare de circa 15 miliarde de dolari, printre care achiziția și vânzarea unor mărci precum Snapple Beverages și Warner Music.

Era filantrop și administrator, a făcut parte din mai mute consilii de administrație ale unor organizații, precum Lincoln Center, Muzeul de Artă Modernă, Universitatea Brand. În anul 1996, el a donat 22 de milioane de dolari Universității Harvard, o parte din bani fiind folosiți pentru a oferi ajutor financiar studenților, scrie bbc.com.

"Am fost norocos să fac niște bani. Sunt mai mult decât fericit să dau o parte din ei înapoi", a spus el atunci.

Averea sa este estimată la circa 2 milioarde de dolari. 

Lee a fost căsătorit cu Ann Tenenbaum și au împreună 5 copii. 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: miliardar Thomas Lee