x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militantă pentru drepturile romilor recunoaşte participarea la o fraudă de 2,9 milioane de lire sterline

Militantă pentru drepturile romilor recunoaşte participarea la o fraudă de 2,9 milioane de lire sterline

26 Iul 2010   •   00:00

O militantă pentru drepturile romilor, Lavinia Olmazu, a recunoscut astăzi participarea la o fraudă de aproape 3 milioane de lire sterline, informează Daily Mail, citat de Mediafax.



Lavinia Olmazu (30 de ani) şi prietenul ei Alin Enachi (29 de ani) au pus la cale o fraudă prin care 172 de români s-au ales cu 2,9 milioane de lire sterline.

Femeia lucra la consiliile locale din Haringey şi Waltham Forest, în nordul Londrei, fiind implicată în proiecte destinate incluziunii sociale a romilor.

Potrivit regulilor introduse la data aderării României la UE, imigranţii români pot primi un număr de Asigurare Naţională, în baza căruia se obţin ajutoare sociale, dar doar dacă fac dovada că au un loc de muncă garantat. Olmazu şi Enachi sunt acuzaţi că au furnizat românilor documente false pentru un pretins loc de muncă, dar şi facturi şi referinţe false pretinzând că muncesc. Numeroase persoane au utilizat numerele de la Asigurările Naţionale obţinute în mod fraudulos pentru a încasa alocaţie pentru copii şi alte ajutoare.

Olmazu a recunoscut, la Tribunalul din Southwark, o acuzaţie de conspiraţie în vederea fraudei şi a fost menţinută în arest până la pronunţarea sentinţei, în septembrie. Enachi a recunoscut aceeaşi acuzaţie anterior şi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pe 16 iulie.

Cuplul, care s-a mutat în Marea Britanie în 2007 şi locuieşte legal la Woodford Green, în Essex, a apărut împreună cu şase şomeri romi în instanţă: Paula Mihai, în vârstă de 27 de ani, Laventica Vasile, 26 de ani, şi fraţii Stelian Dumitru, 25 de ani, Daniel Dumitru, 20 de ani, Christian Dumitru, 28 de ani, şi Ardelean Dumitru, 22 de ani.

Olmazu are un fiu în vârstă de zece ani şi şi-a dedicat viaţa studierii romilor, adresându-se ONU pe tema drepturilor lor.

×
Subiecte în articol: externe