x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militarul afgan care a ucis cinci francezi, condamnat la moarte

Militarul afgan care a ucis cinci francezi, condamnat la moarte

17 Iul 2012   •   08:02
Militarul afgan care a ucis cinci francezi, condamnat la moarte

Militarul afgan care a ucis la 20 ianuarie patru militari francezi, al cincilea murind ulterior, la o baza din Kapisa, situata la nord-est de Kabul, a fost condamnat la moarte, a anuntat marti Ministerul afgan al Apararii.

Abdul Sabor, in varsta de 21 de ani la momentul faptelor, a fost condamnat de un tribunal militar al inchisorii Pul-i-Sharki, in apropiere de Kabul. Data executarii acestuia nu a fost anuntata inca. Aceste crime l-au determinat pe fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, sa retraga cu un an mai de vreme trupele franceze din regiune.

"Da, pot confirma. Numele lui este Sabor. A fost condamnat la moarte", a confirmat generalul Mohammad Zahir Azimi, purtator de cuvant al Ministerului afgan al Apararii, ceea ce declarase anterior un oficial sub protectia anonimatului.

La 20 ianuarie, barbatul a deschis focul asupra unui grup de instructori francezi care participau la un exercitiu fara arme sau protectie, provocand moartea pe loc a patru dintre acestia si ranirea celui de al cincilea, care a murit cateva saptamani mai tarziu, ridicand bilantul la cinci morti si 14 raniti.

×