x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliţia kurdă i-a alungat "cu mic, cu mare" pe jihadiştii Stat Islamic din Kobane. "Controlăm aproape în totalitate oraşul"

Miliţia kurdă i-a alungat "cu mic, cu mare" pe jihadiştii Stat Islamic din Kobane. "Controlăm aproape în totalitate oraşul"

26 Ian 2015   •   19:07
Miliţia kurdă i-a alungat "cu mic, cu mare" pe jihadiştii Stat Islamic din Kobane. "Controlăm aproape în totalitate oraşul"
Sursa foto: Miliţia kurdă i-a alungat pe jihadiştii Stat Islamic din Kobane. "Controlăm aproape în totalitate oraşul"

Forţele kurde i-au alungat pe jihadiştii Statului Islamic (SI) din oraşul sirian Kobane, aceasta fiind o înfrângere usturătoare pentru islamişti după mai mult de patru luni de lupte, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

''Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG, miliţia kurdă) au alungat SI din Kobane şi controlează aproape în totalitate oraşul'', a afirmat OSDO, precizând că jihadiştii s-au repliat în împrejurimile Kobane.

"Ne-am dus peste ei. Cu femei, cu copii, am luptat toţi pentru pământurile noastre. Aici trăiesc kurzii şi va curge sângele oricui va încerca să ne fure pământul", a declarat pentru presa locală o femeie luptătoare kurdă.

Potrivit OSDO, unii dintre jihadişti mai luptă încă în extremitatea estică a Kobane, îndeosebi la periferia cartierului Maqtala.

Este cea mai importantă înfrângere a SI de la apariţia acestei grupări în conflict în 2013 şi, potrivit analiştilor, eşecul de la Kobane dă o lovitură neaşteptată expansiunii sale teritoriale.

×
Subiecte în articol: militia kurda jihadisti stat islamic kobane