x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minciuni la ordin

Minciuni la ordin

de Maria Toader    |    03 Apr 2006   •   00:00
Minciuni la ordin

Jill Carroll, tanara jurnalista rapita acum trei luni in Irak si eliberata la 30 martie, dezminte afirmatiile facute in interviul luat de cei care au sechestrat-o.

Jurnalista americana Jill Carroll, rapita in Irak la data de 7 ianuarie, o data cu translatorul ei, Alan Enwiya, ucis ulterior, a dezmintit afirmatiile pe care le-a facut intr-un interviu in care lauda insurgenta irakiana. Carroll, aflata acum in siguranta intr-o baza militara americana din Germania, a marturisit ca declaratiile au fost facute deoarece era santajata de rapitori, care i-au conditionat eliberarea, relateaza postul american CNN. Ziarista elogia, in interviul publicat pe internet, inteligenta rebelilor, prezicea victoria lor si declara ca a fost bine tratata in timpul captivitatii. "In timpul ultimei mele nopti de captivitate, rapitorii mei m-au obligat sa iau parte la un interviu de propaganda. Mi-au spus ca ma vor elibera daca voi coopera cu ei. Traiam intr-un mediu amenintator, controlat de ei, si voiam sa ma intorc acasa in viata. Am fost de acord", spune Carroll intr-un comunicat dat publicitatii de Christian Science Monitor, publicatia cu care colabora. Jurnalista a tinut sa sublinieze ca lucrurile pe care a fost nevoita sa le spuna in acele momente cumplite prin care a trecut in cele 82 de zile de detentie nu reprezinta catusi de putin convingerile sale personale.

MARTURISIRE
"I-au luat viata lui Alan (...), m-au facut sa trec (...) printr-o experienta oribila. Am fost si raman foarte revoltata fata de oamenii care mi-au facut asta. Ii detest pe cei care rapesc si ucid civili, iar cei care m-au tinut ostatica sunt vinovati de aceste crime"
Jill Carroll

×
Subiecte în articol: externe