x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia este în continuare o „amenințare semnificativă” la adresa Kievului

Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia este în continuare o „amenințare semnificativă” la adresa Kievului

29 Mar 2022   •   09:51
Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia este în continuare o „amenințare semnificativă” la adresa Kievului
Sursa foto: Hepta

Forțele ucrainene intră marți în cea de-a 34-a zi de război cu Rusia, iar în acest context, Ministerul Apărării a transmis că forțele Kremlinului reprezintă în continuare o „amenințare semnificativă” pentru capitala Kiev.

Într-o declarație, Ministerul a transmis: „Forțele ucrainene au continuat să desfășoare contraatacuri localizate la nord-vest de Kiev, inclusiv la Irpen, Bucha și Hostomel. Aceste atacuri au avut un oarecare succes, iar rușii au fost împinși înapoi de pe o serie de poziții. Cu toate acestea, Rusia reprezintă în continuare o amenințare semnificativă pentru oraș prin capacitatea lor de atac”, se arată în declarația citată de Sky News.

Ministerul arată că forțele rusești și-au menținut ofensiva asupra Mariupol cu bombardamente grele asupra orașului, „însă centrul orașului rămâne sub control ucrainean”.

„În alte părți, forțele rusești își mențin pozițiile în timp ce încearcă să-și reorganizeze și să-și reseteze forțele”.

Luni seară, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că trupele țării recuperează teritoriu în jurul capitalei și resping trupele rusești.

În mesajul său de seară, acesta a anunțat, de asemenea, „eliberarea” orașului Irpin, un oraș cheie de la periferia nord-vestică a Kievului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina