x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul canadian al Apărării, ţinta unui presupus atac cu bombă

Ministerul canadian al Apărării, ţinta unui presupus atac cu bombă

09 Mai 2013   •   09:14
Ministerul canadian al Apărării, ţinta unui presupus atac cu bombă

Poliţia canadiană a anunţat miercuri că anchetează provenienţa unui pachet suspect, depus marţi în apropierea Ministerului Apărării, în centrul capitalei Ottawa, în care fuseseră detectate posibile componente ale unei bombe, relatează AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile au blocat marţi după-amiază circulaţia pe un pod foarte frecventat în Ottawa din cauza unui colet suspect care a fost ridicat de un robot şi distrus ulterior cu un tun cu apă, a indicat într-un comunicat ministrul apărării, Peter MacKay.

Niciun detaliu nu fusese difuzat marţi seara de autorităţi, dar miercuri un inspector al poliţiei din Ottawa, Michael Maloney, a declarat pentru AFP că pachetul respectiv conţinea elemente utilizate în asamblarea dispozitivelor explozive artizanale.

Artificieri ai poliţiei au supus coletul unei examinări cu raze X şi - a povestit poliţistul - 'au găsit componente care corespund celor care se află de regulă într-o bombă artizanală: o baterie ca sursă de energie, un telefon mobil, un material destul de dens pentru a fi suspectat că ar fi un explozibil şi fire cuplate la un posibil detonator'.

Deşi elementele descoperite 'ar putea fi explozive', nicio concluzie nu permite în acest stadiu al anchetei să se afirme că pachetul era într-adevăr o bombă, a subliniat agentul Maloney,

Ancheta a fost preluată de Jandarmeria regală a Canadei (GRC, poliţia federală).

×