x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul rus de Externe cere ajutorul SUA pentru o misiune umanitară în Ucraina

Ministerul rus de Externe cere ajutorul SUA pentru o misiune umanitară în Ucraina

de Agerpres    |    09 Aug 2014   •   22:01
Ministerul rus de Externe cere ajutorul SUA pentru o misiune umanitară în Ucraina

Şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a cerut sâmbătă sprijinul Statelor Unite pentru un proiect rus de misiune umanitară în folosul populaţiei victime a conflictului din estul Ucrainei, a anunţat Ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov i-a telefonat omologului său american, John Kerry, pentru a sublinia necesitatea unor măsuri de urgenţă pentru a împiedica o criză umanitară iminentă în sud-estul Ucrainei, arată un comunicat al ministerului.

Lavrov a cerut Statelor Unite să sprijine iniţiativa rusă de a desfăşura o misiune umanitară în sud-estul Ucrainei în coordonare cu toate structurile internaţionale competente.

John Kerry a răspuns că o astfel de acţiune este în curs de desfăşurare cu autorităţile ucrainene, menţionează documentul amintit.

Statele Unite au mai respins recent fără multe comentarii o propunere a Rusiei de a oferi ajutor umanitar Ucrainei.

"Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina va fi total inacceptabilă şi considerată ca o invadare a Ucrainei", a declarat vineri reprezentanta SUA la Naţiunile Unite, Samantha Power.

Washingtonul acuză Moscova că se află la originea crizei din estul Ucrainei furnizând arme rebelilor separatişti proruşi, fapt dezminţit de Kremlin. 

×
Subiecte în articol: sua Rusia ucraina serghei lavrov