x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul britanic de Finanţe s-a întâlnit de 16 ori cu reprezentanţi ai News International (presă)

Ministrul britanic de Finanţe s-a întâlnit de 16 ori cu reprezentanţi ai News International (presă)

de Mediafax    |    26 Iul 2011   •   16:39

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, s-a intalnit de 16 ori cu reprezentanti ai companiilor din cadrul trustului News International in ultimul an, arata documente guvernamentale britanice, citate de Sky News.

News International, trust care detinea tabloidul News of The World, este filiala britanica a grupului media News Corporation, al magnatului Rupert Murdoch.

Potrivit BBC News online, Osborne s-a intalnit de 38 de ori cu reprezentanti ai altor grupuri de presa in aceeasi perioada.

Guvernul britanic a decis publicarea detaliilor despre aceste intalniri pe fondul acuzatiilor referitoare la legaturile stranse cu trustul lui Rupert Murdoch.

Potrivit datelor oficiale, premierul David Cameron s-a intalnit de 11 ori cu reprezentanti ai conducerii News International de la inceperea mandatului.

Presa a evocat permanent legaturi intre News International si premierul conservator David Cameron. Andy Coulson, un fost redactor-sef la NOTW, a detinut functia de consilier pe probleme de comunicare la Biroul primului-ministru britanic.

×