x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Economiei de la Paris: Franţa nu va lua la "ţintă" Huawei

Ministrul Economiei de la Paris: Franţa nu va lua la "ţintă" Huawei

22 Mai 2019   •   11:37
Ministrul Economiei de la Paris: Franţa nu va lua la "ţintă" Huawei

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat miercuri că Franţa nu va lua ca "ţintă" gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei, interzis de SUA, garantând în acelaşi timp suveranitatea sa şi accesul ţării la cele mai bune tehnologii, relatează AFP.
"Nu vom lua ca ţintă o companie sau alta. Există în prezent mulţi operatori care lucrează cu Huawei în privinţa 4G", a declarat Le Maire pentru France Info.
"Poziţia noastră este diferită de cea a americanilor pe acest subiect", a subliniat ministrul.
În privinţa reţelei 5G, "este vorba de o adevărată ruptură tehnologică ce este esenţială pentru vehiculele autonome, pentru obiectele conectate, prin urmare acest lucru va avea un impact asupra vieţii cotidiene", a explicat el.
"Vom avea grijă să nu existe posibilitatea vreunei ingerinţe, ca suveranitatea noastră să fie apărată şi în acelaşi timp vrem să garantăm cel mai bun acces tehnologic posibil pentru companiile noastre şi pentru persoanele particulare", a detaliat Le Maire.
Statele Unite au anunţat săptămâna trecută o interdicţie în privinţa comerţului cu Huawei, determinând Google să decidă să rupă legăturile cu al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, înainte ca intrarea în vigoare a măsurii să nu fie suspendată pentru trei luni. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franţa huawei