x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de interne: "La Paris, 10% dintre persoanele deferite justiţiei sunt de naţionalitate română"

Ministrul francez de interne: "La Paris, 10% dintre persoanele deferite justiţiei sunt de naţionalitate română"

de Mediafax    |    10 Ian 2012   •   12:02
Ministrul francez de interne: "La Paris, 10% dintre persoanele deferite justiţiei sunt de naţionalitate română"

Ministrul francez de Interne Claude Gueant, cunoscut ca un luptator impotriva imigratiei, a precizat ca 10% din infractorii deferiti justitiei din Paris dun romani, intr-un bilant privind expulzarile care au avut loc in 2011.

Acesta a precizat ca numarul de straini expulzati in 2011 a ajuns la 32.922, cu 5.000 mai multi decat tinta fixata pentru anul trecut. Pentru anul in curs, Gueant s-a angajat sa expulzeze cel putin 35.000 de imigranti.

El a anuntat astfel ca vrea sa se revina la 150.000 de intrari de straini in Franta, asa cum era in anii '90, inainte de ceea ce el a calificat drept o "pierdere a controlului asupra politicii imigratiei".

De altfel, Claude Gueant a revenit asupra nivelului delincventei in randul populatiei straine din Franta, pe care l-a definit ca fiind "de doua pana la de trei ori mai mare" decat media nationala. El a revenit in special asupra delincventei romanilor, dand asigurari ca la Paris "10 la suta dintre persoanele deferite justitiei sunt de nationalitate romana".

In vara lui 2010, Guvernul francez si-a atras critici dure in Romania si in Uniunea Europeana pentru ca si-a anuntat intentia de a desfiinta taberele de romi instalate in Franta si de a-i trimite pe ocupantii lor in tarile de origine.

In 2011 au fost eliberate 182.595 de titluri de sejur noi, in scadere cu 3,6 la suta fata de 2010, a anuntat acesta. Detaliat, imigratia profesionala a scazut cu 26 la suta intr-un an, iar imigratia in interesul familiei cu 14 la suta.

Ministrul a precizat pentru postul de radio RMC si televiziunea BFMTV ca un nou text privind forta de munca straina, care va flexibiliza o circulara din 31 mai 2011, ar putea fi semnat miercuri sau joi de ministrii vizati.

Textul va fi publicat dupa mai multe luni de mobilizare a studentilor straini, sprijiniti de decanii universitatilor si sefii de intreprinderi. Acestia sunt amenintati cu expulzarea. Textul le restrange posibilitatea de a obtine un statut de salariat pentru a putea munci in Franta la incheierea studiilor.

"Exista o neintelegere", a declarat Gueant. "Toata lumea intelege ca exista un anumit numar de cazuri in care acesti absolventi straini ne sunt extrem de utili. Franta duce lipsa de ingineri, daca inginerii straini vor sa lucreze la noi, noi suntem foarte multumiti", a comentat ministrul.

×