x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de Externe, victima unui avion defect

Ministrul german de Externe, victima unui avion defect

01 Mar 2019   •   10:37
Ministrul german de Externe, victima unui avion defect

Ministrul de externe german Heiko Maas a fost blocat vineri în Mali din cauza unei defecţiuni survenite la avionul său, încă un incident din seria neagră cu care se confruntă flota guvernamentală, relatează AFP.
Maas trebuia să se întoarcă joi dintr-o vizită de mai multe zile în Africa de Vest, ce a inclus Sierra Leone, Burkina Faso şi Mali.
Dar avionul guvernamental care îl transporta a suferit o defecţiune tehnică şi ministrul a trebuit să-şi prelungească sejurul la Bamako, a indicat un purtător de cuvânt al ministerului. El ar urma să se întoarcă vineri la Berlin.
Incidentul se adaugă unei întregi liste cu probleme tehnice care perturbă de mai multe luni deplasările guvernamentale germane.
La sfârşitul lui noiembrie 2018, cancelarul Angela Merkel a sosit cu întârziere la summit-ul G20 desfăşurat în Argentina, din cauza unei probleme tehnice la un Airbus A340-300 guvernamental, care a fost nevoit să aterizeze la Koln. Problema a fost provocată de oprirea mai multor sisteme electrice.
La sfârşitul lui februarie, preşedintele Frank-Walter Steinmeier a rămas blocat în Etiopia din cauza unei defecţiuni la un alt Airbus.
Ministrul dezvoltării Gerd Muller a fost de asemenea nevoit să renunţe la o vizită prevăzută în Namibia la începutul anului, din cauza tot a unei defecţiuni la avion. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Heiko Maas mali