x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Ministrul ucrainean de Interne a murit, după ce elicopterul său s-a prăbușit lângă o grădiniță din apropiere de Kiev

VIDEO Ministrul ucrainean de Interne a murit, după ce elicopterul său s-a prăbușit lângă o grădiniță din apropiere de Kiev

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   10:49
VIDEO Ministrul ucrainean de Interne a murit, după ce elicopterul său s-a prăbușit lângă o grădiniță din apropiere de Kiev
Sursa foto: Hepta

Cel puțin optsprezece persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și mai mulți copii au murit, după ce un elicopter al Serviciului ucrainean pentru situații de urgență s-a prăbușit, miercuri dimineață, în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev. Alte cel puțin 29 de persoane ar fi fost rănite.

Update Șase oficiali ai Ministerului de Interne din Ucraina, inclusiv ministrul de Interne, au murit după ce un elicopter s-a prăbușit lângă Kiev. Cel puțin 16 oameni, din elicopter și de la sol, au murit în urma incidentului. Poliția ucraineană a publicat numele tuturor oficialilor Ministerului de Interne uciși în accidentul de la Brovary. Potrivit CNN, sunt în total șase oficiali decedați, scrie Mediafax.

Pe lângă ministrul de Interne Denis Monastyrsky pe listă sunt adjunctul său Yevheniy Yenin, secretarul de stat Yuriy Lubkovychis, șefa adjunctă a unui serviciu Tetiana Shutyak, șeful Diviziei de protecție din cadrul Departamentului de securitate internă al Poliției Naționale Mykhailo Pavlushko, șeful Diviziei de protecție din cadrul Departamentului de securitate internă al Poliției Naționale și inspectorul principal al Departamentului de comunicare Mykola Anatskyi

Update Elicopterul în care se afla ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski, ce s-a prăbuşit în apropiere de Kiev, omorând cel puţin 18 persoane, se îndrepta spre linia frontului, a anunţat miercuri preşedinţia ucraineană.

''Scopul zborului (a fost de a merge) într-unul dintre punctele fierbinţi din ţara noastră, unde au loc lupte", se arată în comunicatul citat de AFP. ''Ministrul de interne se ducea acolo'', a declarat Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului biroului prezidenţial, la televiziunea ucraineană.

Stire initiala Optsprezece persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei și alți înalți oficiali din minister, au murit în urma accidentului, a anunțat șeful Poliției naționale, citat de Reuters. Ambii piloți ai elicopterului au murit și ei, susține presa ucraineană. Denis Monastirski, responsabil cu poliția și securitatea Ucrainei, este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului.

Printre persoanele care și-au pierdut viața în tragicul incident s-ar afla și trei copii, în timp ce  alți 15 au fost răniți, precizează aceleași surse.

Elicopterul s-a prăbușit miercuri dimineață în orașul Brovarî din regiunea Kiev. „În orașul Brovarî, un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale. La momentul tragediei, copii și angajați au instituției se aflau în grădiniță. În acest moment, toată lumea este evacuată. Sunt victime. La locul accidentului se află ambulanțe, poliție și pompieri”, a scris pe Telegram guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba.

Nouă persoane se aflau la bordul elicopterului.  Nu se știe cauza prăbușirii elicopterului.

 

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit Denis Monastirski