x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mircea Cărtărescu nu participă la Salonul Cărţii de la Paris, unde România este invitat de onoare

Mircea Cărtărescu nu participă la Salonul Cărţii de la Paris, unde România este invitat de onoare

15 Mar 2013   •   18:07

Scriitorul Mircea Cărtărescu, autorul român cel mai tradus în alte limbi şi de mai multe ori evocat drept posibil laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, nu va participa la Salonul Cărţii de la Paris care începe săptămâna viitoare şi unde România este invitat de onoare, anunţă France Presse.

“Tot ceea ce pot să vă spun în acest moment este că nu voi participa la Salonul Cărţii. Săptămâna viitoare voi face o declaraţie de presă pentru a explica această decizie”, a declarat acesta pentru AFP, fără a oferi detalii.

Cărtărescu, în vârstă de 56 de ani, autorul romanelor “Orbitor” şi “Aripa tatuată) figura printre cei 30 de scriitori români invitaţi la Salonul Cărţii, reaminteşte AFP.

France Presse comentează că “decizia sa de a nu participa la această prestigioasă manifestaţie intervine pe fondul atacurilor noii conduceri a Institutului Cultural Român (ICR) la adresa anumitor intelectuali acuzaţi că ar fi favorabili preşedintelui Traian Băsescu”.

×