x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misiunea NATO din Kosovo anunţă că este gata să intervină "dacă stabilitatea este ameninţată"

Misiunea NATO din Kosovo anunţă că este gata să intervină "dacă stabilitatea este ameninţată"

01 Aug 2022   •   10:40
Misiunea NATO din Kosovo anunţă că este gata să intervină "dacă stabilitatea este ameninţată"

Misiunea NATO în Kosovo (KFOR) a precizat, într-un comunicat de presă publicat duminică noaptea, că este "gata să intervină dacă stabilitatea este ameninţată", după ce poliţia din Kosovo a declarat duminică că a fost atacată în nord, unde au fost ridicate baricade pe drumuri.

"Misiunea noastră este pe deplin concentrată pe punerea în aplicare zilnică a mandatului său ONU pentru a asigura un mediu sigur şi securizat şi pentru a facilita libertatea de circulaţie pentru toţi locuitorii din Kosovo", se precizează în document.

Poliţia kosovară a declarat duminică că a fost ţinta unor atacuri în care s-au folosit arme de foc în nord, unde au fost ridicate baricade pe drumurile care duc în Serbia, în semn de protest faţă de politica de frontieră a guvernului. Împuşcăturile nu au provocat răniţi, a precizat poliţia într-un comunicat. Ambele puncte de trecere au fost închise traficului.

Sirenele de raid aerian au răsunat timp de mai bine de trei ore în micul oraş Mitrovica de Nord, locuit în principal de sârbi.

Pentru a calma situaţia, Guvernul din Kosovo a amânat punerea în aplicare a unei decizii care i-ar fi obligat pe sârbii din nordul ţării să solicite plăcuţe de înmatriculare auto emise de instituţiile de la Pristina, din cauza tensiunilor dintre poliţie şi comunităţile locale care au pus blocaje rutiere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nato