x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTER dezlegat după 76 de ani. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă pe fundul oceanului Pacific (VIDEO)

MISTER dezlegat după 76 de ani. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă pe fundul oceanului Pacific (VIDEO)

01 Iun 2013   •   11:01
MISTER dezlegat după 76 de ani. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă pe fundul oceanului Pacific (VIDEO)

Cercetătorii care încearcă să descifreze misterul dispariţiei aviatoarei Amelia Earhart deasupra Oceanului Pacific, în 1937, au anunţat că o imagine nouă, obţinută cu un sonar în apropiere de o insulă, ar putea reprezenta o parte din epava avionului exploratoarei americane.

 "E entuziasmant, e frustrant, iar asta ne înnebuneşte. O imagine făcută cu un sonar ne arată ceva ce ar putea fi avionul Lockheed Electra al Ameliei Earhart. Are mărimea care trebuie, forma care trebuie, se află în locul care trebuie", se afirmă în comunicatul postat de asociaţia TIGHAR (The International Group For Historic Aircraft Recovery) pe site-ul ei.

Pe 2 iulie 1937, Amelia Earhart, în vârstă de 39 de ani, însoţită de navigatorul Fred Noonan, se afla în ultima etapă din tentativa ei de survolare a lumii la bordul unui bimotor Lockheed Electra, încercând să ajungă în California, după ce decolase din Noua Guinee. Ea prevăzuse să aterizeze pe Insula Howland pentru a se aproviziona cu carburant. La câteva ore de la decolare, aviatoarea americană anunţa în ultimul ei mesaj radio că nu reuşea să localizeze insula şi că "indicatorul pentru carburant începea să coboare".

În ciuda operaţiunilor de căutare lansate de preşedintele Franklin D. Roosevelt, nicio urmă a avionului nu a fost descoperită, iar cei doi aviatori au fost consideraţi dispăruţi în mare.

De-a lungul anilor, cercetătorii americani au avut mai multe tentative de localizare a ultimului avion pilotat de Amelia Earhart.

×