x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul R. Moldova dă amănunte despre atacatorul din Aeroport: cetățean din Tadjikistan, de 43 ani

Premierul R. Moldova dă amănunte despre atacatorul din Aeroport: cetățean din Tadjikistan, de 43 ani

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   19:45
Premierul R. Moldova dă amănunte despre atacatorul din Aeroport: cetățean din Tadjikistan, de 43 ani
Sursa foto: Dorin Recean

Cel care a efectuat atacul cu doi morți din Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, spune premierul Republicii Moldova, Dorin Recean

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova a spus, despre incident grav de securitate de la Aeroportul Internațional Chișinău, că acesta a fost efectuat de un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate.

„În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor”, spune premierul Moldovei.

Recean a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a spus că Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.

„Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, a mai spus premierul Republicii Moldova.

Mai multe împușcături au avut loc vineri, în jurul orei 17.00 la Aeroportul Internațional Chișinău. Conform unor informații, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia, surse citate de pulsmedia.md arătând că este vorba de un cetățean rus, posibil mercenar din cadrul Wagner. Atacatorul a fost reținut.

 

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: moldova atacator aeroport