x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Sergiu Mocanu a scăpat de arestul la domiciliu

Moldova / Sergiu Mocanu a scăpat de arestul la domiciliu

31 Iul 2009   •   00:00

Politicianul moldovean Sergiu Mocanu a fost eliberat vineri din arestul la domiciliu şi comentează decizia instanţei ca având legătură cu înfrângerea comuniştilor în alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie. "Am spus şi până acum că nu aveam nici o şansă atâta timp cât era regimul lui Voronin la putere. Acum, toţi încearcă să se bună de bine cu noua putere", a spus Sergiu Mocanu, citat de Agerpres.



Curtea de Apel a dispus ca Mocanu să fie cercetat în stare de libertate, acesta având interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Decizia instanţei, care este irevocabilă, vine după ce acum câteva zile, Judecătoria a respins cererea avocatului lui Mocanu ca acesta să fie cercetat în stare de libertate. El s-a declarat sigur că odată cu schimbarea puterii politice de la Chişinău va fi rezolvat şi cazul fiilor săi, care se află de mai bine de zece luni pe teritoriul Ambasadei României de la Chişinău. "Cred că în maximum câteva săptămâni îi voi scoate din Ambasadă", a afirmat el.

Sergiu Mocanu a mai anunţat că săptămâna viitoare va organiza o conferinţă de presă în care va face mai multe dezvăluiri. "Am multe de spus", a declarat politicianul moldovean. Sergiu Mocanu, lider al Mişcării Acţiunea Populară (MAP) şi tatăl celor doi fraţi care se află de peste opt luni pe teritoriul Ambasadei României la Chişinău, este învinuit de organizarea acţiunilor de protest ce au avut loc în capitala moldoveană la 6 şi 7 aprilie. A fost arestat la 7 aprilie, iar din luna iunie a stat în arest la domiciliu. El acuză că dosarul său este politic, făcut la comanda preşedintelui Vladimir Voronin.

×
Subiecte în articol: alegeri moldova 2009