x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova antirăzboi. Rusia cere Turciei să dea dovadă de reținere în cazul Siriei

Moscova antirăzboi. Rusia cere Turciei să dea dovadă de reținere în cazul Siriei

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   10:20
Moscova antirăzboi. Rusia cere Turciei să dea dovadă de reținere în cazul Siriei
Sursa foto: Hepta

În pofida acțiunilor sale din ultimele nouă luni, Rusia a cerut Turciei să dea dovadă de reținere în utilizarea „excesivă” a forței militare în Siria și să împiedice escaladarea tensiunilor, informează Reuters.

„Vom face apel la colegii noștri turci să dea dovadă de o anumită reținere pentru a preveni o escaladare a tensiunilor, nu numai în regiunile de nord și nord-est ale Siriei, ci pe întreg teritoriul”, a declarat Alexander Lavrentyev, un emisar rus în Siria, potrivit agenției ruse de știri de stat RIA. Acesta a adăugat că Rusia va lucra cu părțile interesate pentru a găsi o soluție pașnică la „problema kurdă”.

Agenția rusă de știri TASS a relatat că Lavrentyev a declarat că retragerea unui contingent american din nord-estul Siriei va contribui la „stabilizarea” situației.

Avioanele de război turcești au efectuat duminică lovituri în Siria și Irak, distrugând 89 de obiective legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, și de YPG, despre care Ankara spune că este o aripă a PKK.

 

×
Subiecte în articol: turcia Rusia siria