x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova se joacă cu focul: Putin va vizita Mongolia, stat membru al Curții Penale Internaționale

Moscova se joacă cu focul: Putin va vizita Mongolia, stat membru al Curții Penale Internaționale

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   14:45
Moscova se joacă cu focul: Putin va vizita Mongolia, stat membru al Curții Penale Internaționale
Sursa foto: Hepta

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va vizita Mongolia săptămâna viitoare. Mongolia este un stat membru al Curții Penale Internaționale, instituție care a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus.

Vladimir Putin plănuiește să viziteze Mongolia săptămâna viitoare, a anunțat Kremlinul, potrivit Sky News. Putin va face vizita „la invitația președintelui mongol Ukhnaagiin Khurelsukh”, a mai spus Kremlinul.

Liderii celor două țări vor sărbători cea de-a 85-a aniversare a Bătăliilor de la Khalknin Gol, în care forțele sovietice și mongole au învins trupele japoneze.

Mongolia este membră a Curții Penale Internaționale (CPI), care a emis un mandat de arestare pentru președintele rus în martie 2023 pentru acuzații legate de deportarea și transferul ilegal de copii din Ucraina.

Va fi prima vizită a lui Putin într-o țară membră a CPI care a ratificat Statutul de la Roma, un acord care le cere tuturor membrilor să-i aresteze pe cei căutați dacă aceștia intră pe teritoriul lor.

Totuși, CPI nu are niciun mecanism de aplicare a acordului, în timp ce Kremlinul a spus în repetate rânduri că nu recunoaște jurisdicția Curții Penale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin mongolia cpi Rusia Kremlin