x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova respectă decizia Serbiei de a se retrage de la exercițiile militare comune din Belarus

Moscova respectă decizia Serbiei de a se retrage de la exercițiile militare comune din Belarus

10 Sep 2020   •   14:07
Moscova respectă decizia Serbiei de a se retrage de la exercițiile militare comune din Belarus

Moscova a declarat, joi, că respectă decizia Serbiei de a-și retrage participarea de la exercițiile militare comune cu Rusia și Belarus, care urmau să aibă loc în luna septembrie în Belarus.

Decizia a fost luată în contextul în care Belarus se confruntă cu proteste după alegerile prezidențiale controversate din 9 august, potrivit Reuters.

Serbia, stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat că Belarus se confruntă cu presiuni „enorme și nemeritate” din partea UE.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimtri Peskov, a declarat, joi, că Moscova nu intenționează să deschidă o anchetă penală cu privire la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. De asemenea, acesta a afirmat că Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi și nu a primit niciun fel de date medicale din Germania.

Anterior, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a afirmat că Vladimir Putin a promis crearea unei comisii de anchetă care să investigheze cazul lui Navalnîi.

×
Subiecte în articol: Rusia serbia belarus exercitii militare