x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moshe Katsav în proces pentru viol

Moshe Katsav în proces pentru viol

14 Mai 2009   •   00:00

Procesul pentru viol al fostului preşedinte israelian Moshe Katsav (63 de ani) a început joi la un tribunal din Tel Aviv, însă a fost amânat pentru 1 septembrie, a relatat AFP.



Fostul preşedinte s-a prezentat la tribunalul districtului Tel Aviv şi a pledat "nevinovat". După aproximativ 20 de minute, judecătorul a anunţat amânarea la 1 septembrie a dezbaterilor din acest proces, care se anunţă răsunător.

Katsav, de origine iraniană şi tată a cinci copii, a trebuit să demisioneze în 2007, în urma dezvăluirilor privind acest scandal sexual. La 19 martie, el a fost inculpat formal pentru viol şi hărţuire sexuală. Fostul şef de stat riscă până la 16 ani de închisoare, dacă este găsit vinovat. El va trebui de asemenea să răspundă acuzaţiilor de obstrucţionare a justiţiei şi tentativă de corupere a martorului.

Mai multe dintre angajatele sale l-au acuzat de viol, hărţuire sexuală şi acte indecente în perioada când era ministru al Turismului, în anii '90, apoi şef al statului după alegerea sa în 2000. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe