x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mujahedinii urmăresc răpirea prinţului Harry

Mujahedinii urmăresc răpirea prinţului Harry

12 Mai 2010   •   00:00
Mujahedinii urmăresc răpirea prinţului Harry
Sursa foto: /Reuters

Unele site-uri islamiste găzduiesc discuţii asupra unei eventuale capturări a prinţului Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după ce acesta a încheiat un stagiu de formare ca pilot de elicopter. Pe unul dintre aceste site-uri, un islamist a exclamat că "ar fi bineeee dacă mujahedinii ar putea captura acest porc!".



Tânărul prinţ, în vârstă de 25 de ani, fiul cel mic al prinţului Charles, şi-a încheiat stagiul de formare ca pilot de elicopter în cadrul Royal Air Force şi şi-a exprimat dorinţa de a servi în Afganistan, unde a efectuat, deja, o misiune, a anunţat AFP, citată de Mediafax.

"Informaţiile potrivit cărora prinţul Harry de Wells are capacitatea de a pilota un elicopter Apache i-au incitat pe jihadişti să discute despre posibilitatea de a-l doborî, ucide sau captura", a anunţat SITE, un centru specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Prezenţa unei ţinte de rang înalt în Afganistan, în Irak sau pe orice alt teritoriu al Jihadului declanşează acest tip de discuţii, în mod obişnuit", subliniază SITE.

Prinţul Harry a fost trimis în secret într-o misiune în cadrul forţelor armate britanice în Afganistan, în 2008, dar a fost nevoit să revină în Marea Britanie din motive de securitate, după ce acest secret a fost dezvăluit, în pofida unor acorduri între Guvern şi presa britanică.

×
Subiecte în articol: externe