x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mulţi dintre ruşi stau degeaba în închisoare

Mulţi dintre ruşi stau degeaba în închisoare

12 Feb 2014   •   18:31
Mulţi dintre ruşi stau degeaba în închisoare

O dezvăluire şocantă făcută de un procuror rus arată că zeci de mii de cetăţeni din Rusia sunt condamnaţi la închisoare fără niciun motiv.

“Unii oameni petrec ani întregi în închisoare fără niciun motiv legal”, a afirmat procurorul rus Iuri Ceaika, citat de agenţia rusă RIA Novosti, preluată de AFP. 

Procurorul a adăugat că în ultimii trei ani, 14.261 de persoane au fost urmărite ilegal în justiţie. De asemenea, 4.600 de persoane au fost reţinute sau arestate ilegal în aceeaşi perioadă, a mai dezvăluit Ceaika.

La rândul său, un militant pentru drepturile omului, Valei Borşciov, a demascat “stilul de muncă al poliţiştilor ruşi. “Dacă li se pare că o persoană este suspectă, ei nu se mai obosesc să caute dovezi care să demonstreze vinovăţia acesteia, ci o arestează imediat”, a spus Borşciov, ţinând să precizeze că şi “anchetatorii cărora le sunt transmise dosarele de la poliţie lucrează în acelaşi fel. Ei continuă cazul, chiar dacă văd că arestarea a fost ilegală”.

Mai mult decât atât, dacă “o persoană a petrecut deja o vreme în arest preventiv, de regulă, nu va fi achitată”, a mai spus dezvăluit militantul rus.

Rusia este adesea criticată pentru încălcarea drepturilor omului atât în interior, cât şi în străinătate, dar aceste critici nu influenţează în niciun fel modul în care procedează în continuare cei din interiorul sistemului.  (Sânziana Stancu)

×
Subiecte în articol: Rusia