x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MUSONUL timpuriu face RAVAGII în India: 120 de oameni au murit, 10.000 de pelerini sunt blocaţi în apropierea templului Kedarnath (VIDEO)

MUSONUL timpuriu face RAVAGII în India: 120 de oameni au murit, 10.000 de pelerini sunt blocaţi în apropierea templului Kedarnath (VIDEO)

19 Iun 2013   •   14:22
MUSONUL timpuriu face RAVAGII în India: 120 de oameni au murit, 10.000 de pelerini sunt blocaţi în apropierea templului Kedarnath (VIDEO)

Elicoptere militare au adus colete cu hrană câtorva mii de persoane izolate de inundaţii în nordul Indiei, unde au murit cel puţin 120 de persoane de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat autorităţile, luate pe nepregătite de un muson timpuriu anunţă AFP, citată de Mediafax.

De la sosirea musonului în nordul ţării, cu două săptămâni înaintea datei obişnuite, în statele Uttarakhand şi Himachal Pradesh s-a înregistrat un volum de precipitaţii de trei ori mai mare decât cel normal pentru această perioadă a anului. "Cel puţin 110 persoane au murit. Guvernul statului şi armata încearcă să salveze mii de turişti blocaţi în apropierea unor zone inundate şi locuri sacre hinduse", a declarat Jaspal Arya, ministrul serviciilor de intervenţie în Uttarakhand.

Autorităţile au anulat pelerinaje, numeroase în Uttarakhand, cunoscut şi sub numele de "statul zeilor" din cauza numeroaselor temple şi locuri de pelerinaj.

Porţiuni întregi din templul Kedarnath au fost acoperite de noroi marţi, iar aproximativ 10.000 de pelerini sunt blocaţi în apropiere, a mai spus ministrul pentru AFP.

Ploile violente ale musonului au început sâmbătă, în această regiune din nord, iar de atunci au fost instalate aproximativ 40 de tabere de asistenţă pentru găzduirea unor turişti, pelerini şi locuitori. Potrivit secretarului-şef de stat Subash Kumar, 21 de poduri s-au prăbuşit, izolând mai multe sate.

În Himachal Pradesh, un stat vecin, inundaţiile au distrus peste 500 de case, iar cel puţin şase persoane au murit în alunecări de teren.



×