x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Musulmanii, chemaţi la Marea Moschee din Paris ca să-şi exprime ataşamentul pentru valorile Franţei

Musulmanii, chemaţi la Marea Moschee din Paris ca să-şi exprime ataşamentul pentru valorile Franţei

17 Noi 2015   •   14:25
Musulmanii, chemaţi la Marea Moschee din Paris ca să-şi exprime ataşamentul pentru valorile Franţei

Marea Moschee din Paris i-a chemat pe 'toţi cetăţenii de confesiune musulmană şi pe prietenii lor' să-şi exprime vineri 'ataşamentul profund faţă de Paris, de diversitatea sa şi valorile republicii', în faţa acestui loc de cult, simbol al islamului în Franţa, informează AFP.

'Nu terorismului şi asimilării' (jihadismului cu islamul), au notat într-un comunicat reprezentanţii Marii Moschei din Paris, subliniind că după atentatele care au făcut cel puţin 129 de morţi la 13 noiembrie 'mobilizarea şi unirea tuturor cetăţenilor sunt o necesitate şi cel mai bun răspuns dat celor care doresc să inoculeze veninul discordiei şi suspiciunea în sânul comunităţii naţionale'.

Apelul, intitulat 'Suntem cu toţii Paris!', precizează că această reuniune, la finalul rugăciunii de vineri, va avea loc în faţa Marii Moschei, în cartierul Latin, în prezenţa rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, şi a primarului socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instanţă reprezentativă pentru circa 2.500 de moschei din Franţa, i-a îndemnat pe musulmani 'să se roage pentru Franţa'.

Responsabilii marilor federaţii musulmane au condamnat în unanimitate barbaria atentatelor de la Paris, revendicate de organizaţia Statul Islamic (SI). Ei atenţionează în legătură cu o revenire a asimilării jihadismului cu islamul şi o recrudescenţă a actelor antimusulmane, cum s-a întâmplat după atentatele din ianuarie care au vizat săptămânalul de satiră Charlie Habdo şi un magazin evreiesc.

×
Subiecte în articol: atentatele de la paris marea moschee