x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naftali Bennett: Israelul rămâne ferm alături de poporul ucrainean

Naftali Bennett: Israelul rămâne ferm alături de poporul ucrainean

27 Mar 2022   •   17:51
Naftali Bennett: Israelul rămâne ferm alături de poporul ucrainean

Israelul este ferm alături de Ucraina și va face tot ce poate pentru a ajuta la încheierea conflictului cu Rusia, a spus premierul Naftali Bennett, citat de CNN.

„În ceea ce privește războiul din Ucraina, Israelul rămâne ferm alături de poporul ucrainean și va continua efortul nostru de a ajuta la reducerea suferinței și la încetarea vărsării de sânge. Am trimis deja echipele noastre medicale de top pentru a înființa cel mai avansat spital de campanie din interiorul Ucrainei, în partea de vest. Mi s-a raportat că au îngrijit și tratat deja peste 500 de pacienți. În acest moment, medicii și asistentele își riscă viețile pentru a salva viețile celor care au nevoie. Sunt mândru de ceea ce face Israelul. Și, bineînțeles, facem tot ce putem atunci când ni se cere să contribuim la eforturile de a pune capăt acestui război. Facem acest lucru menținând o strânsă coordonare cu Statele Unite și cu partenerii noștri europeni", a spus Bennett.

El a susținut o conferință de presă comuncă cu secretarul american de stat pentru Apărare, Antony Blinken, la Ierusalim. 

Acesta din urmă a lăudat eforturile de mediere ale Israelului în războiul din Ucraina, spunând că este importantă și „strâns coordonată" cu SUA.

Totodată, Blinken a precizat că SUA nu are o strategie de schimbare a regimului din Rusia, afirmații venite în contextul  declarațiilor controversate ale președintelui Joe Biden, care a spus despre Vladimir Putin că este un "monstru" și trebuie înlăturat de la putere. 

×